HTML

hát sajnos...

a lelkem mélységei, meg minden...

Friss topikok

Linkblog

2008.10.22. 22:14 Kyriel

jozef armageddon meg a sála

a sála jelen esetben nem valami arab női státusz, hanem az a cucc, amit jozef a mélyértelmű kávéházi beszélgetések alkalmával egy komoly szellemi fölényt sugárzó mozdulattal vet hátra azoknál a részeknél, amikor nagyon megmondta a tutit éppen, és utána profilját mutatva a beszélgetőpartnerének a távolba réved. nohát ugye ilyen sálat nem mindenki érdemel, csak az irtózatosan mély és komoly emberek. jozef armageddon azonban olyannyira bölcs bölcs és művész, hogy minden ingéhez van egy külön sála, ami harmóniát biztosít árnyalt gondolatai és fázós, aszketikus filozófusteste közt. ez azért van, mert ő nagy költő. tényleg. álljon is itt pár műalkotás, amelyből ha valaha összegyűlik hét, akkor kétségkívül azok lesznek együtt a világ hét csodája, és azért lesz ez így, mert ha valaki tudja, hogy úgy általában mi van, és hogy hogy kell ezt az egész dolgot csinálni, akkor az jozef.

Jozef Armageddon összes művei

 

Kristálykopogás

Alkuszik a hajnal.
Odább, de tovább
Kertekaljásan páráll az élet fele,
Hízott "aknaálmok" alkati szele,

Meghasadó gondolat.

Elfutott már minden,
Mit itt nem lehetett.
Kifordulva hányták be
Az örök reggeleket.

Isten útja egyre csak sír,
Kő rajta az angyaltapír,

Elvesztették jelüket az ősi, szent jelek.

Holnap megjövök,
De most elmegyek.

***

A Szerelem belső hieroglifái
avagy az ihlet, mint műalkotás

Tejfölszín hangulatömlenyek.
Az utcán: emberek,
A szemekben hangok,
Az agyban barlangölyvek,
A barlangban Univerzum,
A barlangban lelőttek.

Szó a feltámadás.

***

Kelet-afrikai mennyezet

Halálok álma -
Keresztbe tett lábaid
előtt heverek.
Nem vagyok más, csak egy
keresztmennyezet.

Távoli kutyaugatás.*

***

Armadillolétem dala
A  Jobban preferáló

Jézusok válnak, beternyék kösznek.
Akaratod: mászik a falon.

Bekerül, aki be akar és
Kikerül, aki kikerül.

Csillagok...

Bevesződő makulák kavarognak sem!
Bélé - sem.

Az emberek...
... az emberek...
az emberek.

jozef nem sokat írt eddig, de azt kétségkívül megírta rendesen. az ősbölcsesség ilyetén megnyilvánulásai már önmagukban mindent elmondanak jozef feneketlen mélységeiről, de mivel ő nem csak egy interpretőr, hanem ő a művészet maga, a felét is elég elolvasni, hogy a gyengébb idegzetűeknél intellektuális túlinformálódás alakuljon ki. legalábbis ahogy jozef tartja a cigarettát, abból ez látszik, a sálkezelési technikája pedig már-már olyannyira kifinomult, hogy akár húsz-harminc évi komoly kávéházi edzést is sejthetünk mögötte. ő a példaképem.

napi tipp:

ha egy-egy este komoly smárolás alakul ki a homlokpusziból az ominózus múzsával, ne restelljetek ti is írni egy, vagy akár több jozef armageddon-verset! külön jó, ha valóban egy olyan kávéházban történik, ahová mindennemű önjelölt művészek járnak. ez több szempontból előnyös: egyrészt gazdagíthatod a hű-de-nagy-művész-vagyok gesztusrepertoárodat, másrészt ha egy cetlire írogatsz ilyen helyen, akkor nem szúrják ki, hogy kém vagy. harmadrészt utána elküldheted nekem, aki, mint látható, az egyik legolvasottabb online folyóirat tulajdonosa, szerkesztője és egyben egyetlen szerzője is, ami azt jelenti, hogy ha télleg elég jozefes lett az alkotás, kiteszem ide.

* közös alkotás sacrunnal

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://lilijan.blog.hu/api/trackback/id/tr73727317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apo Pali 2009.12.09. 08:58:24

Nem annyira ismert, mint méltán világhíres másod-mostohaunokatestvére, Jozef Armageddon, de mindenképp érdemes megemlékezni Apo Pál költői munkásságáról is. A szavak jelentésének absztrakt újraértelmezésének segítségével ugyanis olyan lélekbemarkoló ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása